Follow us:    Follow us by RSS   Follow us on Facebook   Follow us on Stumble Upon   Follow us on Twitter

Luxury Houses

The Design of the House in Kennemerdeynen Dutch National Park: I29 Interior Architects


The design of this house mainly depended on its unique location – on the edge of Kennemerdeynen Dutch National Park. I29 interior architects decided to achieve a harmonious fusion of the interior with the surrounding landscape. Glass facades which provide a wonderful view and natural light, green patio and one more interesting solution to withdraw the part of the space under a grassy slope – all this has ensured a smooth transition from living nature into the building. The choice of materials was defined by the natural theme: natural pine wood has become a leitmotif of the interior decoration: facing panels on the walls, sliding doors, furniture and even finishing of the fireplace are made with the use of wood.
The Design of the House in Kennemerdeynen Dutch National Park: I29 Interior Architects Read the rest of this entry »

Blockhouse which illuminates like a luminary: AZL architects

Blockhouse is a construction by AZL architects, in Nanking (Chinese People’s Republic). The house seems to be composed of five parallelepipeds with rounded cutouts and perforations inside. It is a private dwelling house, which has a unique construction thanks to the ingenuity of architects. In the hours of darkness the house turns into a giant luminary that illuminates the surrounding area. Pseudo perforation is used as decorative elements of the interior, for example, in one of the toilets. The first and second floors of Blockhouse serve as rooms for daytime stay, whilst bedrooms are on the upper levels. The roof of the house in fact is another living room with a pool and a wooden terrace.
Blockhouse which illuminates like a luminary:  AZL architects Read the rest of this entry »

The Celluloid Jam House like a Moebius strip: Norisada Maeda Atelier

This house near Yokohama (Japan) is designed by Norisada Maeda Atelier (Tokyo). The aim of the design of the house was to make the walls of the building like the famous Moebius strip: when inner surface gradually becomes the outer and vice versa. Norisada Maeda argues that if one lets his finger run across the surface of the wall and moves in any direction, he can walk around the building inside and out, never having the finger to be torn off the wall. In addition to this remarkable highlight, the house has timber framing and the outside and exterior finish made of fiberglass. This solid finishing has no joints too. The house, reminding reeled off coil of white tape, carelessly thrown on the floor, was named Celluloid Jam.
The Celluloid Jam House like a Moebius strip: Norisada Maeda Atelier Read the rest of this entry »

The Botel for Exploring the Beautiful Surroundings of the Adriatic Sea

In almost all respects, it is a concept of an ordinary hotel; as others it is equipped with all of the expected amenities, including reservations desks, restaurant, cafe, bar, nightclub, rooftop terrace and swimming pool. The main difference is the autonomous room modules, which are equipped with solar power collectors and navigating global systems, allowing traveling around the Adriatic Sea and then return to the core structure. The main idea of Ivan Filipovic – the author of the project – is to let people to explore the beautiful surroundings of the Adriatic Sea with its thousands of islands at the same time being in different physical contexts. This kind of navigable hotels, so called ‘Botels’ (boat and hotel) is usually very popular for tourists, but this one with unique and extremely exciting feature will be especially alluring.
The Botel for Exploring the Beautiful Surroundings of the Adriatic Sea Read the rest of this entry »

Kingdom-kindergarten for Children in Tianjin by SAKO architects

SAKO architects have created a whole kingdom for children in Tianjin. The building of kindergarten has a total area of 4,308 square meters of mysterious structures, such as windows of various sizes, open porches of bright colors, glazed skylights, through which sunlight illuminates the ground floor, and others. The ‘LOOP’ is the name of kindergarten which echoes back the form of the building. Colosseum of the classrooms has a rounded shape with a wood outdoor courtyard in the center. No one element of the building has a single sharp corner. Classrooms are organized over three levels, on the top of which there are a rooftop garden and playgrounds. The color scheme of all the constructions is very bright and logistically chosen for fast identifying of different areas in the structure.
Kingdom kindergarten for Children in Tianjin by SAKO architects Read the rest of this entry »

‘Contrast’ is a motto of architects of M House

M House Project by Architect Marcel Luchian has a very unusual and arresting design, that primarily caused by contrast: composition of used material – glass and concrete, contrast of colors – matted dark and glossy bright, the contrast of forms of two shifted relatively to each other floors. As if the motto of the basis of the architects’ design was a contrast. The luxury residence is situated in Singera, Moldavia. The interior minimalist design is also surprising by the unusual combinations of textures, light and shadow. The heating and air conditioning system are provided. M House Project will be presented at the 2013 GIS Architecture Expo Conference.
Contrast is a motto of architects of  M House Read the rest of this entry »

Citrusy freshness for Kindergarten: by RipollTizon

This cheerful building for Consell Kindergarten (Mallorca, Spain) has been incarnated by the architects of the Spanish Office RipollTizon. The building has an unusual Z-shaped form and includes a few classrooms, psychomotor classroom and a dining area with a kitchen. The form of the building was chosen as necessity of creating a connection with the adjacent housing, and opportunity for entering the kindergarten from the main avenue. The coloration of the kindergarten repeats the colors of the groves nearby, where oranges, lemons and limes grow. The classrooms are clustered by two; the clusters have a glazed facade and a porch towards an outdoor playground. The construction protects the terrace against rain. Orientation to the east provides natural daylighting.
Citrusy freshness for Kindergarten: by RipollTizon Read the rest of this entry »

‘Wamberal House’ in a Picturesque Place of the Central Coast of NSW: by Virginia Kerridge

The project ‘Wamberal House’ was called so by architect Virginia Kerridge according to its natural location – Wamberal Beach and lagoon on the central coast of NSW. The house was built for a family, the only request of which was to maximize views and connection to garden areas by integrating the architecture into its surroundings. As a result the house was designed with an open frontage, so it has picturesque views to the beach and lagoon at the same time. Moreover, due to minimizing of architectural bulk, the green outside space with garden areas are opened from each room. The most beautiful views are accessed from top level with a master bedroom. The house was built with a use of recycled materials and has such sustainable features as water tank storage for the pool and gardens, cross-ventilation and north facing glass.
Wamberal House in a Picturesque Place of the Central Coast of NSW: by Virginia Kerridge Read the rest of this entry »

Home & Garden Blogs